Verfrollers - Nieuwenhuis Verf Delft verf online bestellen en kopen voor uw hele huis

Nieuwenhuis Verf Delft

 
 
 

VerfrollersDe kwaliteit van schilderwerk wordt in hoge mate bepaald door de gebruikte kwast(en) en verfrollers

Veel vakschilders onderkennen dat en zullen zeker niet bezuinigen op kwasten. Een ambachtelijk vervaardigde kwast van hoge kwaliteit varkenshaar is een plezier om mee te werken.
 
Het varkenshaar is afkomstig uit China, niet alleen vanwege de bijzondere kwaliteit, maar ook vanwege de hoeveelheid die er voorhanden is. Vijftig procent van de wereldpopulatie aan varkens leeft in China. Chinees varkenshaar is er in verschillende kwaliteiten die vernoemd zijn naar provincies in China. De kwaliteit Chungking is de allerbeste kwaliteit, komt van de beste haarbereiders en wordt driemaal gekookt.
 
Een varkenshaar is hol en conisch van vorm en voorzien van zeer fijne schubben. De haren hebben een zachte punt (de bles). Door de holle haren kan veel verf opgenomen worden en gedoseerd afgegeven. Ook de schubben dragen daartoe bij. Bij gebruiksslijtage zal er altijd een bles aan de punt blijven zitten. Een Chinex-haar wordt uit kunststof getrokken door Dupont. Deze haren hebben ook een conische vorm, maar ze hebben geen schubben en ze zijn niet hol. In de vezel zit een viertal minuscule beschadigingen over de gehele lengte van de vezel. Door de vezel aan de bovenzijde te beschadigen, ontstaat daardoor een bles. Ook deze bles blijft behouden bij slijtage van de kwast. De Chinex-kwasten uit de Goudhaantje serie lenen zich bijzonder goed voor toepassing met sneldrogende watergedragen verf. Deze verf heeft bij varkensharen kwasten de neiging in de holle haren achter te blijven en deze vervolgens te verstoppen. Ook kunnen deze verven agglomeraten vormen aan de schubben. Als een varkensharen kwast langere tijd in water staat, zal hij bovendien neigen tot krom trekken. Chinex kent deze problemen niet en is daarbij zeer slijtvast. Maar hij zal nooit naar je hand gaan staan.
 
Naast het aanbrengen van muurverven is een roller ook geschikt voor het aanbrengen van hoog- en zijdeglansverven. Met een roller kan streeploos en gemakkelijk verf aangebracht worden. Ook in de rollers zijn er verschillende types.

Schuimplastic roller:
De grote roller is uitstekend geschikt om bijvoorbeeld een muurverf, die men met een blokwitter is opgebracht direct daarna te verdelen en streeploos uit te rollen. Deze roller laat zich moeilijk schoonmaken en is daardoor minder geschikt voor herhaald gebruik. Een kleiner formaat kan zeer goed voor het aanbrengen van terpentine verdunbare (synthetisch of alkydharslakken) lakken gebruikt worden.

Vachtroller:
Deze is uitstekend geschikt om muurverven direct op de wand of plafond aan te brengen. Ook te gebruiken bij structuurverven en sierpleister. Is de structuur van de muur ruw, gebruik dan een rol met een dikke vacht, zodat ook de diepliggende delen goed met verf geraakt kunnen worden.

Structuurroller:
Deze zijn niet gemaakt om structuurverf aan te brengen, doch alleen gemaakt om met een blokwitter aangebrachte dikke structuurverf direct na het aanbrengen van een bepaalde structuur te voorzien.

Velours/mohair lakroller:
Is herkenbaar aan de zeer korte rechtopstaande haartjes die verticaal op de vacht staan. Dit type rol is uitermate geschikt voor het verwerken van vloerlakken, hoogglans en zijdeglansverven en bestand tegen licht agressieve verdunningsmiddelen als thinner, benzine e.d.

Lakroller:
Lakrollers zijn gemaakt van een zeer fijncellige schuimstructuur. Hoe fijner van structuur, hoe beter de verf zal uitvloeien. Niet bestand tegen agressieve verdunningsmiddelen. Uitstekend geschikt om de meest voorkomende hoog- en zijdeglansverven streeploos te verwerken.

Acrylrollers:
Zijn uitstekend geschikt voor de verwerking van verf op acrylbasis door de dichtere pool en verticale inplant.